Szybkie Menu
Loguj/ Rejestracja
Nick
Hasło
Zarejestruj się !

Członkostwo:
Wszystkie: 24595

Odwiedzin:
Dzisiaj: 55616
Razem: 48129276
Inne
· Strona główna
· Artykuły
· Encyklopedia skrótów
· Kontakt
· Prywatne e-maile
· Szukaj
· zwierzęcy BLOG
mojpupil.pl
Księga gości
Zgłoś problem
Dodaj do ulubionych
Poleć znajomym
Ustaw jako startową
Adoptuj psa lub kota!
Forum

MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH KRAKÓW 2010 FOTOGALERIA
 Kilka sprostowań do opisu.
 Pinczer sika w domu
 Zawody w Dogtrekkingu - Jary 09.10.2010
 Moj pierwszy pies
 bernardyn
 Kto Lubi Beagle?
 Kto Lubi Beagle?
 Kto Lubi Beagle?
 UWAGA NIEUCZCIWY HODOWCA "FURIA" !!!

psy, koty, hodowla Forums

Przyjaciele zwierząt
Na stronie jest 213 gość(ci) i 4 zarejestrowanych miłośników psów i kotów :)
Wystawy psy koty
10-09-10 12:00
Warszawa - krajowa
11-09-10 12:00
Warszawa
12-09-10 12:00
Chorzów - krajowa

Dodaj Termin Dodaj Termin

psy rasowe - WYSTAWY
koty rasowe - WYSTAWY
psy, koty, hodowla: Forum

:: Zobacz temat - Pozbywanie się robaków.
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pozbywanie się robaków.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Koty - ogólny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wakacyjna
Nowy - witamy :)

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 5:33 pm    Temat postu: Pozbywanie się robaków. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pomocy!wykrzyknik, uwaga Czy ktoś zna jakieś skuteczne sposoby odrobaczenia kiciusia, który nie chce połknąć tabletki od weterynarza?pytaniewykrzyknik, uwaga! Liczę na radę!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ewemalina
PRZYJACIEL zwierząt !
PRZYJACIEL zwierząt !

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wakacyjna jak podajesz kotkowi te tabletki pytaniepytaniepytanie?
Powrót do góry
Ewemalina
PRZYJACIEL zwierząt !
PRZYJACIEL zwierząt !

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja naprzykład gdy podaje mojemu kotu tabletki to biorę tabletkę i rozkruszem ją i mieszam z mokrą karmą .
Powrót do góry
Camcia
hobbysta
hobbysta

PostWysłany: Czw Paź 02, 2008 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem tu nowa i też mam z tym problem. A nie ma czegoś na odrobaczenie w kroplach?
Powrót do góry
galaktris
hobbysta
hobbysta

PostWysłany: Sob Paź 11, 2008 5:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pewno są odrobaczacze w takiej paście, wciskasz kotu do pyszczka, lekko zaciskasz, a on już sam sobie połknie puścić oko warto zapytać weterynarza o taką pastę, oni je przepisują głównie hodowcom, bo jak ktoś ma jednego kotka to to mało opłacalne, no ale jak nie ma innego wyjścia...
co do podawania tabletek - mój nie dawał się oszukać z rozdrabnianiem i mieszaniem z mięsem - nie chciał potem tego mięsa tknąć. jedyne co przynosiło efekt, do dość brutalna metoda - jedna osoba trzyma kota a druga wsadza mu do pyszczka tabletkę, zamyka i trzyma pyszczek, żeby nie wypluł. i tak go trzeba trzymać, aż się poczuje ręką zaciśnięcie mięśni przy przełknięciu - teoretycznie kot prędzej czy później przełknie sam, jak ma mordkę zaciśniętą. aczkolwiek kotka mojej sąsiadki udawała, że przełykała, grzecznie odchodziła, a tabletkę wypluwała w najbliższym kącie pokoju puścić oko
Powrót do góry
galaktris
hobbysta
hobbysta

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

edit: dziś odrobaczałam kota. dostaliśmy od weterynarza preparat w takiej długiej "strzykawce" - nazywa się Flubenol. wsadza się kotu końcówkę tej "strzykawki" (jest plastikowa, kotu się nic nie stanie:P) do pyszczka z boku, i wciska odpowiednią ilość tej pasty. i po kłopocie wesoły
ta pasta musiała być niezła w smaku, bo pod koniec trochę za szybko mu wstrzyknęłam i mu poleciało z pyszczka na podłogę - skrupulatnie ją wylizał i ogladał się, czy jeszcze mu nie skapnie ;P
polecam wesoły
Powrót do góry
milosnik1

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli masz tabletki,weź kawałek chleba i delikatnie oklej ją i połknie bez problemu...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Koty - ogólny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: